17:30

Danmarks IF

Referat: Håbo FF - Danmarks IF

En gråmulen augustikväll och vi är på besök hos Håbo FF Dam.

Klockan står på 17:30 när avsparken går. Vi börjar väldigt piggt och sätter en hög press. Vår höga press ger snabbt utdelning då Ullis kommer fram på vänsterkanten och lägger en låg passning in i målområdet där en framrusande Smilla sätter vår första balja för kvällen.
I sekvensen efter målet har Ullis bollen igen och denna gång går den till Kalle som säkrar 2-0. Officiellt räknat som självmål – men vi säger bestämt att det är Kalle som satte den – efter att ha granskat VAR videon.
Efter andra målet trycker sig Håbo högre upp i banan och försöker spela sig förbi vår sista lagdel. Det följer en period där båda lagen försöker hitta vägar fram, men vi vårdar bollen ömt och det är vi som är närmast att hitta igenom. Vilket vi gör i 42:a minuten då Smilla drar på långt utanför straffområdet men träffar ribban, returen bröstar Sörnis ner och sätter 3-0 för kvällen på volley. Vi går till halvleksvila med sköna 3-0 i ryggen, med bud på mer och en riktigt fin fin halvlek av bra fotboll – rent av säsongens bästa.

Domaren blåser igång andra halvlek och Håbo börjar halvleken med nyfunnen energi och har en bra period och Åsa testas i målet litegrann. Vi bryter Håbos fina spel och har ett par fina anfall, men i 64:e matchminuten lyckas Håbo få bollen bakom Åsa som får känna på att vittja nätet. Det verkar som om Håbos mål tände en ny gnista i våra spelare för nu följer en bollvårdande period och Ullis är trött på att agera framspelare och sätter själv kvällens fjärde i 69:e minuten. I 78:e minuten har vi hörna som Sörnis lägger in i straffområdet och Lisa lyfter den mot mål och Kalle sätter pannan till och vi har kvällens femte mål. Håbos uppstick tas omhand av vår defensiva linje men Håbo trycker på. I den 81:a minuten sätter Ullis punkt för kvällens målskörd med ett distinkt skott.

Det var en fint genomförd fotbollsmatch där vi vårdar bollen och har ett riktigt bra snack ute på planen. Vi hjälper varandra att bli bättre. Vi tänker och spelar fotboll – precis som vi vill att det ska vara. I och med den målrika matchen har nu Ullis efter endast fem spelade matcher klivit upp på bronsplats i skytteligan, vi har lagt oss på en andra plats i tabellen samt att vi har gjort flest mål i ligan.

Tack för en god match Håbo och tack domarteamet – trots missen på Kalles mål!

Nu laddar vi för Gimo på fredag på vår hemmaborg Danelid kl. 19:00

12’ 0-1 7. Smilla Hanberg
14’ 0-2 Anna Karlin
42’ 0-3 28. Anna Sörndal
69’ 1-4 10. Matilda Ullström
78' 1-5 29. Anna Karlin
81' 1-6 10. Matilda Ullström